dimarts, de novembre 29, 2005

WC


Què s’hi fa en un lavabo?

He buscat la definició al diccionari:





ARQUIT Templet amb una font al centre situat en els claustres dels monestirs perquè els monjos es rentessin les mans després de menjar. CONSTR 1 Pica de porcellana o ceràmica envernissada, destinada a rentar-s’hi. 2 p ext. Cambra destinada a rentar-s’hi. 3 p ext. Cambra on, a més del lavabo, hi ha instal·lat el vàter i, sovint, l'urinari.

Si es fa una anàlisi de la definició, es pot concloure que té una finalitat molt concreta i que no és un lloc on s’estigui massa bé.
Doncs, és una conclusió del tot errònia.
Cada dia cap a 2/4 d’11 i fins les 11 del matí es veuen riuades de noies que van contentes i amb els seus entrepans cap al lavabo. Fan les seves coses amb el “bocata” entre mans?
Avui hi havia molta gent al lavabo, un soroll espantós i una olor especial, no massa agradable, tot s’ha de dir. No sabria descriure-la. Ho intento. Una discoteca a la matinada, mentre la netegen barrejat amb l’olor dels pixats de qualsevol contenidor de la meva bonica ciutat.
Quan s’obre i tanca la porta se senten les veuetes de les noies explicant les seves coses, la mare no l’ha deixat anar amb no sé qui, el pare li ha dit que l’anirà a buscar a casa de la seva amiga i que es deixi de tonteries. N’hi ha unes que no paren de criticar la seva companya que acaba de sortir, la deixen verda!
Però, on va aquest? No es talla ni un pèl, obra la porta i entra. Es queda amb elles a comentar la jugada.
Ara recordo el que una de les noies em va explicar: un dia es va quedar tancadeta dins del WC i va haver de fer moltes peripècies per a poder sortir. Segur que no hi havia tanta gent. Va cridar, però les noies de la neteja no la sentien, va intentar enfilar-se per la porta, però no ho va aconseguir. Finalment va pensar que podia trucar, tenia el mòbil. Quina vergonya que et treguin d’un lavabo!
Semblen feliços, un dia d’aquets hi entraré per intentar entendre què senten.
Acaba de tocar el timbre i tothom torna al seu cau.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

A mi els lavabos ja m'agraden, però llegir coses noves de tant en tant també està bé.

14 de desembre, 2005 20:28  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home